Αναερόβια Φθηνα Ρολογια Montblanc 1858 Series Northern And Southern Hemisphere World Time

Η Montblanc δώρισε ένα ειδικό αναερόβιο ρολόι της σειράς 1858 για παγκόσμιο χρόνο στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο στη φιλανθρωπική δημοπρασία Only Watch το 2023. Η Montblanc Mark Maker και ο ορειβάτης Nimsdai Purja θα δωρίσουν επίσης τους άξονες πάγου που χρησιμοποιούνται για την αναρρίχηση, οι οποίοι θα δημοπρατηθούν μαζί με παρακολουθώ. Ο πλειοδότης πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα τσεκούρι πάγου για να σπάσει τα “παγάκια” που είναι τυλιγμένα στο εξωτερικό του ματιού για να δει αυτό το μοναχικό ρολόι.

Νέο Montblanc 1858 Series Northern and Southern Hemisphere World Time Αναερόβιο Ρολόι Μόνο Ρολόι 2023 Special Edition (1 κομμάτι παγκοσμίως)

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Montblanc συμμετέχει στο Only Watch σε φιλανθρωπικές δημοπρασίες. Αυτή τη φορά, αυτό που η μάρκα δώρισε στη φιλανθρωπική εκδήλωση είναι ένα ορφανό ρολόι και ένα ρολόι που περιέχει προηγμένη τεχνολογία ωρολογοποιίας. Η Montblanc εξάγει σκόνη που περιέχει διοξείδιο του άνθρακα από τα υπολείμματα αποβλήτων του εργοστασίου ανακύκλωσης για να δημιουργήσει ένα νέο υλικό για να φτιάξει τη θήκη της νέας σειράς Montblanc 1858 της σειράς North and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only Watch 2023 Special Edition (1 κομμάτι παγκοσμίως). Ακόμη πιο δημιουργικά, αυτό το μοναχικό ρολόι τοποθετείται σε ένα «παγάκι» από ασφαλές και εύθραυστο γυαλί και το εσωτερικό της συσκευής δεν περιέχει οξυγόνο.

Νέο Υλικό θήκης

Το υλικό της θήκης της νέας σειράς Montblanc 1858 North and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only 2023 Special Edition (1 κομμάτι στον κόσμο) είναι κατασκευασμένο από πρωτοποριακή τεχνολογία. Για να χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό ειδικά για θήκες ρολογιών, είναι πρώτα απαραίτητο να εξαχθεί το διοξείδιο του άνθρακα από το βιοαέριο που παράγεται σε εργοστάσια ανακύκλωσης και τα υπολείμματα ορυκτών που δημιουργούνται κατά την επεξεργασία απορριμμάτων και να ληφθεί διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει διοξείδιο του άνθρακα μέσω της διάλυσης και της ενανθράκωσης του ασβεστίου. Η πούδρα, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό από ανθρακονήματα, δημιουργεί ένα καινοτόμο σύνθετο υλικό που ονομάζεται CARBO2.

Εκτός από τις καινοτομίες σε τεχνικό επίπεδο, το καινοτόμο σύνθετο υλικό CARBO2 είναι επίσης μοναδικό ως προς τον αισθητικό σχεδιασμό. Με την αλλαγή της αναλογίας ανάμειξης ινών άνθρακα και σκόνης που περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, η επιφάνεια του υλικού CARBO2 παρουσιάζει διαφορετικές αποχρώσεις μαύρων και γκρι αποχρώσεων, γεγονός που κάνει το αναερόβιο ρολόι της νέας σειράς Montblanc 1858 στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο παγκοσμίως, Only Watch 2023 ειδική έκδοση (ένα κομμάτι στον κόσμο) πιο έντονα χαλαρό στυλ. Καθώς γενναίοι ορειβάτες αφιερώνουν τη ζωή τους στην εξερεύνηση άγονων βουνών, το καινοτόμο σύνθετο υλικό CARBO2 άνοιξε επίσης έναν νέο δρόμο εξερεύνησης για την προηγμένη βιομηχανία ωρολογοποιίας.

Όσο παλαιότερος είναι ένας παγετώνας, τόσο λιγότερο οξυγόνο περιέχει και τόσο λιγότερη πυκνότητα έχει, δίνοντάς του ένα πιο έντονο σκούρο μπλε χρώμα. Εμπνευσμένη από αυτό, η Montblanc διακόσμησε το πλαϊνό μέρος της θήκης του ρολογιού με διάμετρο 43,5 mm με ένα πιο έξυπνο σχέδιο της γραμμής περιγράμματος του Έβερεστ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, λάμπει με καθαρή λευκή λάμψη και τη νύχτα, παρουσιάζει ένα παγετώδες μπλε φωτεινό αποτέλεσμα. Μόνο ο χρήστης μπορεί να έχει μια πανοραμική άποψη της εσωστρεφούς άκρης, δείχνοντας το πνεύμα της εξερεύνησης του βουνού στο οποίο η μάρκα πάντα τηρούσε.

Η πίσω θήκη από τιτάνιο του νέου Montblanc 1858 Series Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watches Only Watch 2023 Special Edition (1 κομμάτι στον κόσμο) είναι ειδικά χαραγμένο με ένα τρισδιάστατο χρωματικό σχέδιο του Έβερεστ. Η Montblanc αναδεικνύει αυτό το μοτίβο στο πίσω μέρος της θήκης με μια εξαιρετική τεχνική χάραξης με λέιζερ, κάνοντάς το να φαίνεται ως τρισδιάστατο εφέ, τόσο ρεαλιστικό όσο μια φωτογραφία. Η εξωτερική άκρη του σχεδίου είναι χαραγμένα με τα ονόματα 14 κορυφών πάνω από 8.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στον κόσμο και διακοσμημένη με πλούσια χρώματα, αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγάλους ορειβάτες που ανέβηκαν με γενναιότητα την κορυφή.

Αναερόβια σχεδίαση

Η Montblanc όχι μόνο θα συνεχίσει να εφαρμόζει την αναερόβια τεχνολογία στη νέα σειρά 1858 Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watches Only Watch 2023 Special Edition (1 κομμάτι στον κόσμο), αλλά θα χρησιμοποιήσει επίσης αυτό το ρολόι ως έμπνευση για να κυκλοφορήσει ένα νέο ρολόι τον Απρίλιο Σειρά 2024. Κληρονομώντας τα πλεονεκτήματα του αναερόβιου ρολογιού Montblanc, αυτό το ρολόι θα βοηθήσει τους εξερευνητές που πρέπει να χρησιμοποιούν εξοπλισμό χρονισμού σε εξαιρετικά σκληρά περιβάλλοντα. Η κίνηση του ρολογιού συναρμολογείται σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, το οποίο όχι μόνο μπορεί να αποφύγει το θάμπωμα του ρολογιού που προκαλείται από την τεράστια διαφορά θερμοκρασίας σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, αλλά και να αποτρέψει αποτελεσματικά την κίνηση από την οξείδωση. Σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, όλα τα μέρη του ρολογιού θα είναι πιο ανθεκτικά και ακόμη και μετά την πάροδο του χρόνου, το ρολόι εξακολουθεί να διατηρεί εξαιρετική ακρίβεια. Επιπλέον, το ρολόι συνοδεύεται από αναερόβιο πιστοποιητικό που πιστοποιεί την επιτυχή αναερόβια συναρμολόγηση του.

Το νέο Montblanc 1858 Series Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only 2023 Special Edition (1 κομμάτι στον κόσμο) είναι εξοπλισμένο με κίνηση αυτοπεριέλιξης MB 29.25, εξοπλισμένο με τη μοναδική πολυπλοκότητα του Montblanc παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων δύο περιστρεφόμενων τρισδιάστατων ημισφαιρίων στο βορρά και στο νότο, 24ωρη κλίμακα ώρας, ένδειξη ημέρας και νύχτας, διπλή ένδειξη ώρας και λειτουργίες προβολής ημερολογίου. Η αμφίδρομη περιστρεφόμενη μαύρη κεραμική στεφάνη είναι ενσωματωμένη με το βασικό σημάδι προσανατολισμού, το πλάι έχει αυλακώσεις και η συντομογραφία “OW” του “Only Watch” στις εννέα η ώρα υποδεικνύει τη δυτική κατεύθυνση. Το ρολόι είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρο-οπτικό καντράν με μοτίβο μπλε παγετώνα και στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο, οι μεσημβρινοί επισημαίνονται με χρωματικά φάσματα για να υποδεικνύουν την παγκόσμια ώρα, απηχώντας το θέμα του ουράνιου τόξου του Only Watch το 2023. Το ρολόι έχει αντικαταστάσιμο μαύρο υφασμάτινο λουράκι από 100% ανακυκλωμένο υλικό PET.

Αναρρίχηση στην κορυφή του κόσμου

Ο Nierma είναι ο πιο γρήγορος ορειβάτης στον κόσμο που ανέβηκε σε 14 κορυφές πάνω από τα 8.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Χρειάστηκαν μόνο έξι μήνες και έξι ημέρες για να επιτευχθεί αυτό το κατόρθωμα και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Το 2022, ο Nierma φόρεσε το πρώτο αναερόβιο ρολόι της Montblanc και ανέβηκε με επιτυχία στο Έβερεστ χωρίς πρόσθετη βοήθεια οξυγόνου. Για αυτό το μοναδικό ρολόι, ο Nierma δώρισε το τσεκούρι πάγου που είδε τις κρίσιμες στιγμές της ζωής του και έγραψε ένα μήνυμα στον επιτυχημένο πλειοδότη, εξηγώντας το όραμά του για τον επόμενο αιώνα του κόσμου. Το ρολόι θα σφραγιστεί με το γράμμα του Nierma σε ένα δοχείο σε σχήμα πάγου χωρίς οξυγόνο. Ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει το τσεκούρι πάγου της Nierma για να σπάσει το “μπλοκ πάγου” και να βγάλει αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Σχέδιο, ή μπορεί αυτή η δύσκολη απόφαση να αφεθεί στις επόμενες γενιές;

Σχετικά με το Only Watch

Η Διετής Φιλανθρωπική Δημοπρασία Only Watch ξεκίνησε από τον κ. Luc Pettavino το 2005 και χορηγήθηκε από τον H.S.H. Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό. Η The Only Watch Charity Auction θα εγκαινιάσει τη δέκατη έκδοσή της φέτος. Χάρη στην έντονη απήχηση της βιομηχανίας ρολογιών, η φιλανθρωπική δημοπρασία Only Watch έχει γίνει το επίκεντρο των συλλεκτών ρολογιών. Πολλές επωνυμίες ωρολογοποιίας υψηλής τεχνολογίας έχουν προσαρμόσει μοναδικά ορφανά φθηνα ρολογια για το Only Watch και συγκέντρωσαν πολλά χρήματα μέσω δημοπρασιών για να χρηματοδοτήσουν την έρευνα θεραπείας της μυϊκής δυστροφίας των παιδιών Duchenne παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής, η φιλανθρωπική δημοπρασία Only Watch έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα/ευρώ και η Montblanc έχει μεγάλη τιμή να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη φιλανθρωπική δημοπρασία Only Watch. Κατά τη δημιουργία αυτού του εκπληκτικού ρολογιού, η ομάδα της Montblanc κέρδισε άπειρο ενδιαφέρον και η μάρκα ελπίζει επίσης να χρησιμοποιήσει αυτό το αριστούργημα των ρολογιών για να δώσει τη δυνατότητα στους επιτυχημένους πλειοδότες να γνωρίσουν τη γοητεία της προηγμένης δεξιοτεχνίας ωρολογοποιίας.

Νέο Montblanc 1858 Series Northern and Southern Hemisphere World Time Αναερόβιο Ρολόι Μόνο Ρολόι 2023 Special Edition (1 κομμάτι παγκοσμίως)
Κωδικός: 132299, Calibre MB 29,25

  • Τύπος κίνησης: μηχανική κίνηση με αυτοπεριέλιξη, με επιπλοκή παγκόσμιας ώρας, αριθμός κοσμημάτων 26, αποθεματικό ισχύος περίπου 42 ώρες, οθόνη περιστρεφόμενης παγκόσμιας ώρας στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο, 24ωρη κλίμακα και οθόνη ημέρας και νύχτας, ζώνη δεύτερης ώρας οθόνη, ένδειξη ημερομηνίας

Εξωτερικός

  • Θήκη: Σατέν γυαλισμένη θήκη, κατασκευασμένη από υλικό CARBO2 που περιέχει διοξείδιο του άνθρακα. στην αριστερή πλευρά είναι χαραγμένο το περίγραμμα του Έβερεστ σε λευκό, μπλε φωτεινό εφέ
  • Στεφάνη: Περιστρεφόμενη μαύρη κεραμική στεφάνη διπλής κατεύθυνσης, χαραγμένη με το κύριο λογότυπο αζιμουθίου, ειδικά χαραγμένη με τις λέξεις OW (Only Watch) για να υποδείξει τη δυτική κατεύθυνση, επικαλυμμένη με μπλε φωτεινή επίστρωση Super-LumiNova και αυλακωμένη στο πλάι
  • Καθρέφτης: κυρτό κρύσταλλο από ζαφείρι, ανθεκτικό στις γρατσουνιές, αντιανακλαστική επίστρωση. συγκεκριμένα μέρη της άρθρωσης για να διασφαλιστεί ότι η κίνηση είναι σε κατάσταση χωρίς οξυγόνο
  • Πίσω θήκη: Πλάτη μεταλλική θήκη τιτανίου, ειδικά χαραγμένη με το τρισδιάστατο χρωματικό σχέδιο του Έβερεστ, και στην εξωτερική άκρη είναι χαραγμένα τα ονόματα 14 κορυφών πάνω από 8.000 υψόμετρα στον κόσμο σε χρώματα ουράνιου τόξου
  • Διαστάσεις: Διάμετρος 43,5mm, Πάχος 13mm
  • Αντοχή στο νερό: περίπου. 100 μέτρα (10 bar)
  • Κορώνα: μαύρη κορώνα από ανοξείδωτο ατσάλι, ανάγλυφο εξάγωνο λευκό αστέρι Montblanc
  • Καντράν: Ηλεκτροοπτικό μπλε καντράν με κόκκους παγετώνων, μαύροι αραβικοί αριθμοί με επίστρωση ρόδιου με λευκή φωτεινή επίστρωση με επίστρωση ρόδιου λευκή φωτεινή επίστρωση δείκτες ώρας και λεπτών, λευκοί δείκτες ζώνης ώρας φωτεινής επίστρωσης, φωτεινά βόρεια και νότια ημισφαίρια διακοσμημένα με ιριδίζοντες μεσημβρινούς, μαύρο Λευκή ένδειξη ημερομηνίας κάτω
  • Λουράκι: Εναλλάξιμος μαύρος υφασμάτινος ιμάντας με σχέδιο “σχοινιού”, διπλό πτυσσόμενο κούμπωμα, με συσκευή μικρορύθμισης
  • Περιορίζεται σε 1 τεμάχιο παγκοσμίως