Ρολόι Piaget Polo 79, Ρεπλίκα Ρολόγια

Το 1979, ο Piaget ερμήνευσε έντονα το πνεύμα της δεκαετίας του 1980 με ένα εξαιρετικό αριστούργημα ρολογιού. Σήμερα, αυτό το κλασικό ρολόι ξαναγεννιέται ως φόρος τιμής στην 150η επέτειο του Piaget.

Η Piaget ήταν πάντα γνωστή για τα κομψά ρολόγια της. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο τρόπος ζωής των ανθρώπων άρχισε να αλλάζει. «Προηγουμένως επικεντρωθήκαμε στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών για ρολόγια φορεμάτων». Ο Yves Piaget εξήγησε κάποτε: “Σήμερα, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για διάφορα αθλήματα, τα οποία αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της καθημερινής ζωής του σήμερα. . . Ακόμη και σε αθλητικές καταστάσεις, οι άνθρωποι θέλουν επίσης να φορούν ένα ρολόι που δείχνει εξαιρετικό στυλ και υφή. Δημιουργήθηκε μια σειρά αθλητικών ρολογιών που είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στους κραδασμούς».

Είναι ακριβώς το ρολόι της σειράς Piaget Polo. Αυτό το ρολόι πήρε το όνομά του από το άθλημα του πόλο (Πόλο), το οποίο είναι δημοφιλές στην ελίτ, και απηχεί ακριβώς την εξαιρετική θέση του Piaget στο μυαλό των διασημοτήτων της Piaget Society. Σαράντα πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία του, αυτό το ιστορικό αριστούργημα ξαναγεννήθηκε ως το ρολόι Piaget Polo 79, δείχνοντας τη ζωντάνια του και το πνεύμα της Piaget Society.

Στη δεκαετία του 1970, κορυφαίες μάρκες στην ελβετική βιομηχανία ωρολογοποιίας κυκλοφόρησαν διαδοχικά διάφορα κομψά ρολόγια αθλητικού στυλ, τα περισσότερα από τα οποία ήταν κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Μεταξύ αυτών, η σειρά ρολογιών Piaget Polo είναι μοναδική, συνδυάζοντας έξυπνα τη μοντέρνα σχεδίαση με την ακριβή απόδοση χρονισμού. Η θήκη και το λουράκι είναι ενσωματωμένα και κατασκευασμένα από όλο το χρυσό.

Εκείνη την εποχή, ο κ. Yves Piaget, που ήθελε να συμμετάσχει σε αγώνες πόλο, αφιέρωσε εξ ολοκλήρου το πάθος του για την ιππασία και την κομψή ζωή στη δημιουργία ρολογιών, κάνοντας τη σειρά ρολογιών Piaget Piaget Polo γοητεία τη δεκαετία του 1980. Λογότυπο. Είτε πρόκειται για το Regine’s Nightclub and 54 Club στη Νέα Υόρκη είτε για το Palm Beach Polo Club, μπορείτε πάντα να πάρετε μια γεύση από την κομψή φιγούρα αυτού του ρολογιού.

Η γυαλισμένη στρογγυλή διακόσμηση με σκάλισμα με καλούπι εναλλάσσεται με το σατέν γυάλισμα των συνδέσμων του βραχιολιού, εκτείνοντας ομαλά από το βραχιόλι μέχρι τη θήκη και ακόμη και το καντράν. Το βραχιόλι εφαρμόζει φυσικά στον καρπό σαν ένα δεύτερο στρώμα δέρματος και έχει γυαλιστεί προσεκτικά από το εργαστήριο του Piaget σαν να ήταν σκαλισμένο από ένα μόνο κομμάτι χρυσού. Τα ρεπλίκα ρολόγια της σειράς Piaget Polo όχι μόνο έχουν εξαιρετική αντοχή στους κραδασμούς και αδιάβροχη απόδοση, αλλά δεν έχουν κανένα συμβιβασμό στο στυλ πολυτέλειας και κατασκευάζονταν μόνο από πολύτιμα μέταλλα εκείνη την εποχή. Καθώς η διαφήμιση της Piaget το χαιρέτισε ως «την κορυφή των σημερινών αθλητικών ρολογιών», αυτό το ρολόι δείχνει ένα καινοτόμο όραμα και μοντέρνο στυλ που ανατρέπει τη σύμβαση.

Τα εξαιρετικά επιτεύγματα της Piaget στις εξαιρετικά λεπτές μηχανικές κινήσεις και τις κινήσεις χαλαζία κάνουν τα ρολόγια να επιδεικνύουν τη λεπτή τους ομορφιά στον καρπό. Το 1976, η Piaget ξεκίνησε το διάσημο κίνημα 7P, ένα από τα λεπτότερα κινήματα χαλαζία στον κόσμο, και εγκαταστάθηκε στην πρώιμη σειρά ρολογιών Polo. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αυτή η κίνηση αντικαταστάθηκε από την κίνηση 8P και το πάχος μειώθηκε περαιτέρω στα 1,95 mm. Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησε και το διάσημο μηχανικό κίνημα 9P, το οποίο χρησιμοποιείται στα πλούσια και ποικίλα μοντέλα της σειράς Piaget Polo, όπως μοντέλα στρογγυλών και τετράγωνων θηκών, μοντέλα με πολύτιμους λίθους, δίχρωμα χρυσά μοντέλα και βασικά μοντέλα συναρτήσεων χρόνου. , μοντέλα σύνθετων λειτουργιών διαρκούς ημερολογίου κ.λπ., ακόμη και μοντέλα με δερμάτινο λουράκι.

Αυτή τη φορά, το νέο ρολόι Piaget Polo 79 επιστρέφει στον καθαρό σχεδιασμό του αρχικού μοντέλου, με μερικές μόνο λεπτομέρειες ελαφρώς ενημερωμένες. Για να ταιριάζει στο σύγχρονο στυλ ωρολογοποιίας, η αρχική κίνηση χαλαζία αντικαταστάθηκε από την εσωτερική κίνηση εξαιρετικά λεπτής αυτοτυλίξεως 1200P1. Η διάμετρος της θήκης είναι ελαφρώς διευρυμένη στα 38 mm και η εξαιρετική δομή της κίνησης φαίνεται μέσα από το κάτω κάλυμμα από κρύσταλλο ζαφείρι.

Επιπλέον, το νέο ρολόι αναπαράγει πιστά την αισθητική ουσία του πρωτότυπου και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων. Πριν από σαράντα πέντε χρόνια, αυτό το αριστούργημα του ρολογιού θεωρήθηκε κλασικό από την ελίτ που ταξιδεύει κομψά, και εξακολουθεί να προτιμάται από τους γνώστες του ρολογιού σήμερα. Υπάρχουν αμέτρητα κομψά και εκλεπτυσμένα αθλητικά ρολόγια, αλλά το ρολόι Piaget Polo 79 υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση και ορίζει ένα μοναδικό στυλ σπορ κομψότητας.