Ρολόι Ραντάρ Rado Swiss, Ρεπλίκα Ρολόγια

Ανιχνεύοντας περισσότερα από 300 χρόνια ιστορίας ανάπτυξης ρολογιών, τα μεταλλικά υλικά κατείχαν πάντα την κυρίαρχη θέση. Ωστόσο, το παγκοσμίου φήμης ελβετικό ρολόι ραντάρ Rado επιμένει να εξερευνά συνεχώς κεραμικά υλικά. Ως “master υλικών” στη βιομηχανία ωρολογοποιίας, η Rado είναι μία από τις πρώτες μάρκες που ανέπτυξαν και χρησιμοποίησαν κεραμικά υλικά υψηλής τεχνολογίας και η ιστορία της να ασχολείται με τα κεραμικά υλικά μπορεί να ανιχνευθεί στη δεκαετία του 1980. Ήδη από τη δεκαετία του 1960, ο Rado ξεκίνησε με τα σκληρά μέταλλα και εξερεύνησε πώς να φτιάχνει ρολόγια που φορούν «σκληρά». Το πρώτο ρολόι στην ιστορία της μάρκας που χρησιμοποιεί σκληρά μέταλλα, το DiaStar Diamond Star Series No. 1, γεννήθηκε. Το 1986, γεννήθηκε το ρολόι της σειράς κεραμικών ακριβείας Integral με αλυσίδα κεραμικών ρολογιών υψηλής τεχνολογίας και η Rado άρχισε να εξερευνά κεραμικά ρεπλίκα ρολόγια υψηλής τεχνολογίας. Ως ένα από τα πιο ιδανικά υλικά ωρολογοποιίας, τα κεραμικά υψηλής τεχνολογίας έχουν τα χαρακτηριστικά ελαφριάς υφής, αντιφθοράς, αντιαλλεργίας και μη ξεθώριασμα. Σήμερα, η Rado φέρνει την τέχνη των κεραμικών υψηλής τεχνολογίας σε μια νέα εποχή.

Ξεκινήστε με την αρχική πρόθεση και δημιουργήστε μια νέα τάση.

Το 1962 κυκλοφόρησε το DiaStar Diamond Star Series No. 1, το πρώτο ρολόι από σκληρό μέταλλο. Αυτό το ρολόι ορόσημο ενσωμάτωσε μια ανθεκτική στη φθορά σκληρή μεταλλική θήκη με έναν καθρέφτη από ζαφείρι για να δημιουργήσει μια εμφάνιση που δεν είναι επιρρεπής στη φθορά. Αυτά τα υλικά ήταν εξαιρετικά στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και η παραγωγή αυτών των υλικών απαιτούσε τεράστιες καινοτομίες από μόνα τους. Η γέννηση αυτού του εξαιρετικού και μοναδικού ρολογιού έθεσε τα θεμέλια για την καινοτομία της Rado στα υλικά και το σχεδιασμό.

Κεραμικά υψηλής τεχνολογίας, πρωτοποριακό και καινοτόμο σημείο αναφοράς

Το 2011, η Rado ανέπτυξε και λάνσαρε την ενιαία κεραμική θήκη υψηλής τεχνολογίας για πρώτη φορά, θέτοντας ξανά ένα νέο σημείο αναφοράς στον κλάδο της κεραμικής ωρολογοποιίας υψηλής τεχνολογίας. Η απλή σχεδιαστική δομή της ολόσωμης φόρμας ανατρέπει την παραδοσιακή μορφή της κεραμικής θήκης υψηλής τεχνολογίας στο παρελθόν. Προσδίδει στο κεραμικό ρολόι μια ελαφριά και λεπτή υφή, η οποία ερμηνεύει την έννοια της συνεχούς καινοτομίας της μάρκας Rado. Από τότε, τα ρολόγια Rado χρησιμοποιούν ευρέως μονοκόμματες κεραμικές θήκες υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα, η Rado εισάγει κεραμικά υψηλής τεχνολογίας, εξαιρετικά ελαφριά κεραμικά υψηλής τεχνολογίας, κεραμικά υψηλής τεχνολογίας πλάσματος, έγχρωμα κεραμικά υψηλής τεχνολογίας και μεταλλικά κεραμικά Ceramos στη σειρά προϊόντων της γεμάτα σχεδιαστική αίσθηση, χρησιμοποιώντας την πρωτοπορία και το καινοτόμο Carve out ένας κόσμος τέχνης αφιερωμένος στα «κεραμικά υψηλής τεχνολογίας».

Το 2020, γεννήθηκε το πρώτο τετράγωνο ρολόι της Rado με ενσωματωμένη κεραμική θήκη υψηλής τεχνολογίας, το ρολόι της σειράς Square, που ενσωματώνει τον κλασικό σχεδιασμό της μάρκας με τετράγωνη στρογγυλεμένη γωνία και ανθεκτικά κεραμικά υψηλής τεχνολογίας. Η εμφάνιση, με την αυτόματη μηχανική κοίλη κίνηση των υλικών και την εξαιρετική δεξιοτεχνία, ενσαρκώνει την ωρολογοποιία και την ατελείωτη δημιουργικότητα του ρολογιού ραντάρ Rado Swiss.

Η κεραμική τεχνολογία πλάσματος λάμπει με απίστευτο φως.

Παρόλο που έχουν γίνει πολλά επιτεύγματα χάρη στα κεραμικά ρολόγια υψηλής τεχνολογίας, το ρολόι ραντάρ Rado Swiss εξακολουθεί να είναι ενεργό. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει μια βαθύτερη εξερεύνηση του «υλικού». Η γέννηση του κεραμικού ρολογιού υψηλής τεχνολογίας plasma είναι μια νέα προσπάθεια της μάρκας. Αυτό το υλικό έχει μια ελκυστική μεταλλική εμφάνιση, ενώ διατηρεί την υψηλή σκληρότητα, την αντοχή στη φθορά, την ελαφρότητα και την υποαλλεργία. Τα κεραμικά πλάσματος μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες περίπου τέσσερις φορές τη θερμοκρασία της επιφάνειας του ήλιου. Μπορούμε να πούμε ότι εξαχνώνεται στο «καυτό», που για άλλη μια φορά καταδεικνύει τις υπέροχες δεξιότητες των ωρολογοποιών. Μεταξύ αυτών, το κοίλο μηχανικό ρολόι της σειράς TrueSquare “Unparalleled Grey” και το ρολόι σκελετού της σειράς Captain Cook “Blazing Cook” είναι αντιπροσωπευτικά ρολόγια κατασκευασμένα από αυτό το υλικό.

Ο Ceramos Cermet συνεχίζει να γράφει ένα νέο κεφάλαιο στον θρύλο.

Για να εξερευνήσουν περισσότερες δυνατότητες κεραμικών υψηλής τεχνολογίας, τα ελβετικά ρολόγια ραντάρ Rado έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να βελτιώσουν τον «στερεό πυρήνα» των υλικών, έτσι δημιουργήθηκε το καινοτόμο σύνθετο υλικό Ceramos cermet. Έχει τα χαρακτηριστικά σκληρότητας των κεραμικών και τη στιλπνότητα και τη σκληρότητα των μεταλλικών κραμάτων. Η περιεκτικότητα σε καρβίδιο τιτανίου περίπου 90% το καθιστά ελαφρύτερο από τα σκληρά μέταλλα και ο μοναδικός τόνος και η φωτεινότητά του το κάνουν ξεχωριστό. Τα αντιπροσωπευτικά νέα έργα αυτού του υλικού, το ρολόι της σειράς DiaStar Original για την 60η επέτειο και το κούφιο ρολόι της νέας σειράς DiaStar Original γράφουν ένα νέο κεφάλαιο στη θρυλική ιστορία του “δεν φοριέται εύκολα”.

Συμφωνία κεραμικών υψηλής τεχνολογίας, μπείτε στον πολύχρωμο κήπο.

Με συμπαγή πυρήνα και εκθαμβωτική εμφάνιση, τα ρολόγια ραντάρ Rado Swiss δεν ξέχασαν να επεκτείνουν τις πολύχρωμες δυνατότητες των «κεραμικών υψηλής τεχνολογίας» – έτσι γεννήθηκαν τα έγχρωμα κεραμικά. Το ρολόι συνεργασίας World Garden της σειράς Rado TrueThinline αντανακλά φυσικά και φωτεινά χρώματα, επιτρέποντας τη ζωντάνια και το στυλ να ανθίζουν στον καρπό. Είναι πολύχρωμο και σπάει την παχύτερη εμφάνιση των μεταλλικών θηκών ρολογιών. Το παγκόσμιο ρολόι φάντασμα της σειράς Rado True Thinline χρησιμοποιεί κεραμική θήκη υψηλής τεχνολογίας με πάχος όχι μεγαλύτερο από 5 mm. Είναι λεπτό και ελαφρύ, αναδεικνύοντας την εξαιρετική δεξιοτεχνία της μάρκας. Από τους πρώιμους κλασικούς ασπρόμαυρους τόνους μέχρι τους σημερινούς πλούσιους και πολύχρωμους, το “υλικό κύριο” ρολόι ραντάρ Rado Swiss δίνει στο ρολόι μια πιο πλούσια εμφάνιση και αίσθηση, δείχνοντας περισσότερες δυνατότητες για το μάτι.

Το ελβετικό ρολόι ραντάρ “Material Master” Rado έχει διαρκέσει μισό αιώνα, αναπτύσσοντας και εξερευνώντας. Με την κορυφαία τεχνολογία κεραμικής ωρολογοποιίας στη βιομηχανία, συνεχίζει να διερευνά περισσότερες δυνατότητες υλικών. Στο μέλλον, η Rado θα προχωρήσει επίσης για να δημιουργήσει πιο φανταστικές σειρές ρολογιών και να φέρει περισσότερα ρολόγια με σχεδιασμό και πρακτικότητα στους περισσότερους λάτρεις των ρολογιών.