Ρολόι Πιλοτικής Σειράς ZENITH PILOT, Ρολογια Φθηνα

Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η ZENITH δραστηριοποιείται στην αεροπορία. Ως πρωτοπόρος κατασκευαστής οργάνων αεροσκαφών και ρολογιών πτήσης, τα ακριβή, αξιόπιστα, ανθεκτικά, καθαρά και ευανάγνωστα όργανα ακριβείας του συνόδευσαν την ολοένα και πιο ακμάζουσα ανάπτυξη της αεροπορικής βιομηχανίας. Ως η παλαιότερη σειρά του εργοστασίου ρολογιών Zenith, τα ρολόγια της σειράς πιλότων PILOT συνεργάζονται δίπλα-δίπλα με γενναίους πρωτοπόρους της αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένου του Louis Blériot, από τις αρχές του 20ου αιώνα, επιδιώκοντας συνεχώς την επιδίωξη να πετούν στον ουρανό. Το υψηλό όνειρο δείχνει το θάρρος να αμφισβητήσει τον εαυτό του και να εξερευνήσει ακατάπαυστα το άγνωστο και τα όρια. Τα ρολόγια της πιλοτικής σειράς PILOT είναι καινοτόμα, κληρονομώντας την ιστορική κληρονομιά ενώ ισορροπούν με τη σύγχρονη ατμόσφαιρα. Θα παρουσιάσουν μια νέα σειρά ρολογιών στην Έκθεση Haute Horlogerie του 2023 “Watches and Miracles” στη Γενεύη, απορροφώντας ιστορικά αποτυπώματα και καινοτομώντας με μοντέρνα αισθητική. Αρκετά ρολογια φθηνα πιλοτικής σειράς PILOT έχουν κληρονομήσει το παρελθόν και τα νέα αριστουργήματα το 2023. Όλα φέρουν το πνεύμα της επωνυμίας Zenith του “Time To Reach Your Star” (όνειρα στα αστέρια, περπάτα με αλήθεια) και είναι επίσης σύμβολο της ανθρώπινης αεροπορίας και της αλήθειας— η επιτομή της διαδικασίας κοινής ανάπτυξης του Lishi.

Ακριβές και αξιόπιστο, που εκτινάσσεται στα ύψη χιλιάδες μίλια

Στις 25 Ιουλίου 1909, ο Louis Blériot οδήγησε πιλότο το Bleriot XI διασχίζοντας τη Μάγχη, ένα ταξίδι 40 χιλιομέτρων που διήρκεσε 37 λεπτά. Ο Λέο έγινε ένας πραγματικός «Βασιλιάς των Σπαστικών Ορίων» και με το ρολόι Zenith που φορούσε, είδε το πρώτο άλμα στην ιστορία της ανθρώπινης αεροπορίας. Μεταξύ των πολλών ρολογιών πιλότων, ο Blériot επαίνεσε το ρολόι αεροσκάφους Zenith Type 20, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται ευρέως στη γαλλική αεροπορική βιομηχανία. Το μικρό δεύτερο χέρι του ρολογιού, οι μεγάλοι φωτεινοί δείκτες και οι χρονικές κλίμακες στις 6 η ώρα είναι όλα εύκολα στην ανάγνωση. Η σχεδίαση της κορώνας του ρολογιού διευκολύνει τον χειρισμό ακόμα και όταν φοράτε γάντια. Αυτό το ρολόι είναι εξοπλισμένο με διμεταλλικό τροχό εξισορρόπησης, αντιμαγνητικό ελατήριο μαλλιών αυτόματης αντιστάθμισης και ελβετικό πιρούνι για διασφάλιση αξιοπιστίας και ακρίβειας στον αέρα.

Διατηρώντας τα εμβληματικά σχεδιαστικά στοιχεία των προκατόχων του, το ρολόι αεροσκαφών τύπου 20 της σειράς πιλότων PILOT, περιορισμένο σε 250 κομμάτια, κυκλοφόρησε το 2012 για να αποτίσει φόρο τιμής στους πρωτοπόρους. Η οδοντωτή κορώνα του ρολογιού θυμίζει την κορώνα των παλιών ρολογιών πιλότων, 57,5 χλστ. Η θήκη ρολογιού διαμέτρου είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο για να εξισορροπεί το βάρος της μηχανικής κίνησης 5011K χειροκίνητης περιέλιξης. Το δερμάτινο λουράκι του ραμμένο στο χέρι και σε ρολό είναι συνεπές με το μαύρο στυλ καντράν, επιδεικνύοντας την ηρωική εμφάνιση. Ο μικρός δείκτης δευτερολέπτων του στις 9 η ώρα και η οθόνη εφεδρικής ισχύος στις 3 η ώρα επιτυγχάνουν τέλεια οπτική ισορροπία. Συμπυκνώνει την έννοια και τη λειτουργία των πρώτων ρολογιών πιλότων και ερμηνεύει έξυπνα το αισθητικό στυλ της πτήσης χιλιάδων μιλίων.

Επίσημο και κλασικό, ισορροπημένο και κομψό

Το ρολόι ZENITH PILOT Big Date Special είναι στην ίδια σειρά με τα ρολόγια χρονογράφου που παράγονται από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980, εστιάζοντας στη λειτουργική οθόνη. Η θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι 42 mm εναλλάσσεται μεταξύ γυαλιστερού και σατινέ φινιρίσματος, παρουσιάζοντας ένα κλασικό και κομψό στυλ. Το μαύρο ματ καντράν έχει αμμοβολή πέντε φορές, διευκολύνοντας την ανάγνωση και δείχνοντας εξαιρετική οπτική ισορροπία. Ο μικρός δείκτης δευτερολέπτων είναι στο 9 η ώρα και ο δείκτης 30 λεπτών είναι στο 3:00. Και τα δύο είναι βαμμένα μπλε για να σχηματίσουν τέλεια συμμετρία, μια πολύ μοντέρνα σχεδιαστική εφευρετικότητα. Τα μαύρα χέρια με επικάλυψη ρουθηνίου καλυμμένα με φωτεινή βαφή δείχνουν κομψότητα και κομψότητα. Το καντράν είναι χαριτωμένο και σπορ, απηχώντας τέλεια το απλό στυλ των αραβικών αριθμών. Αυτό το λεπτό και επίσημο σχέδιο θυμίζει το ρολόι με χειροκίνητη περιέλιξη Zenith που κυκλοφόρησε το 1960—ένα αφιέρωμα στο ρολόι.

Το άκρως ιστορικό ρολόι χρονογράφου του 1960 έχει κίνηση 146 DP. Συνολικά παρήχθησαν 2.500 τεμάχια. Επειδή είναι σαφές, ευανάγνωστο και απόλυτα εργονομικό, έχει γίνει το αγαπημένο των συλλεκτών όσο περνάει ο καιρός. Είναι ένα κλασικό αστυνομικό. Το μαύρο καντράν του έρχεται σε έντονη αντίθεση με τις φωτεινές ψηφιακές κλίμακες χρόνου και τους δείκτες. Η διάμετρος της θήκης είναι 45 mm και είναι εξοπλισμένη με περιστρεφόμενη στεφάνη με κλίμακα 60 λεπτών, που δείχνει ένα ρετρό και μοντέρνο στυλ.

Έξυπνα χρώματα, πρωτοποριακός συγχρονισμός

Ταξιδεύοντας στον γαλάζιο ουρανό, με θέα τη γη και κάνοντας περιπετειώδη ταξίδια σε διαφορετικές ζώνες ώρας, το προβληματικό ρολόι διπλής ζώνης ώρας της σειράς ZENITH PILOT συμπυκνώνει το όνειρο του ταξιδιού στον ουρανό σε ένα μικρό χώρο στον καρπό. Ο δείκτης 30 λεπτών στις 3 η ώρα είναι εξοπλισμένος με ένα εκτεταμένο παράθυρο ημερολογίου και η κεντρική βελόνα rattrapante είναι διακοσμημένη με ένα βέλος επικαλυμμένο με φωτεινό υλικό. Ο σχεδιασμός των δεικτών ώρας και λεπτών καταδεικνύει πλήρως το αθλητικό στυλ του 21ου αιώνα. Υπάρχουν δύο κάννες, η μία για τον χρονισμό και η άλλη για τη λειτουργία συναγερμού. Το κουμπί και η κορώνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις 8 η ώρα, αντίστοιχα. Έναρξη και ρύθμιση ειδοποιήσεων.

Όπως το ρολόι διπλής ζώνης ώρας Doublematic της σειράς PILOT Pilot, έτσι και το ρολόι El Primero Rainbow Flyback με δευτερεύον χρώμα στη στεφάνη, διακρίνεται από το μοναδικό καντράν χρονογράφου δακτυλίου ουράνιου τόξου, τη μεταχειρισμένη οθόνη κλίμακας με χρωματική διαβάθμιση στη στεφάνη και το έντονο πορτοκαλί. επικαλυμμένο κέντρο. Ο μεταχειρισμένος σχεδιασμός και η σχεδίαση του λεπτού επεκτείνουν την πρακτικότητα της λειτουργίας του χρονογράφου σε μια φωτεινή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Έχει επίσης γίνει η πηγή σχεδίασης ρολογιών για τη νέα πιλοτική σειρά PILOT με μεγάλο ημερολόγιο μοντέλο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Περιπλανώμενος στον ουρανό, η ελευθερία είναι δική σου.

Η ZENITH δεν σταμάτησε ποτέ να προχωρά για να ξεπεράσει τον εαυτό της. Μετά τη συσσώρευση εμπειρίας στον τολμηρό σχεδιασμό και την πρωτοποριακή τεχνολογία των προηγούμενων γενεών ρολογιών, τα νέα ρολόγια πιλοτικής σειράς ZENITH PILOT ενσωματώνουν σύγχρονα καινοτόμα στοιχεία και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο το 2023. Πετώντας στον ουρανό και τα σύννεφα, κληρονομεί τέλεια το ατρόμητο πνεύμα των πιλότων που τολμούν να εξερευνήσουν το άγνωστο. Το μεγάλο ημερολόγιο flyback της σειράς PILOT συνδυάζει συνοπτικές και ισχυρές μοντέρνες αισθητικές έννοιες. Είναι κατασκευασμένο από δύο διαφορετικά υλικά, κεραμικό και ανοξείδωτο ατσάλι, και έχει τόσο πρακτικές λειτουργίες όσο και εκθαμβωτική εμφάνιση. Το μοντέλο από ανοξείδωτο χάλυβα εναλλάσσεται με χρωματιστά σχέδια μετρητή λεπτών και φωτεινά πορτοκαλί κεντρικά δείκτες δευτερολέπτων και λεπτών. Αυτά τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία είναι άμεσα αναγνωρίσιμα στο ρολόι El Primero Rainbow Flyback, που κυκλοφόρησε το 1997. Η σχεδίαση συνδέει στενά την παράδοση και τη νεωτερικότητα και ταυτόχρονα, αναζωογονεί την ιστορική κληρονομιά με μια νέα εμφάνιση.

Το νέο ρολόι πιλοτικής σειράς ZENITH PILOT υιοθετεί μια απλή ασπρόμαυρη σχεδίαση. Επιλέγει μια πιο μοντέρνα γραμματοσειρά καθώς οι αραβικοί αριθμοί και οι φωτεινές λευκές κλίμακες χρόνου έρχονται σε έντονη αντίθεση με το κυματοειδές καντράν από μαύρο οπάλιο. Η λέξη “Pilot” που είναι διακοσμημένη στο καντράν αφηγείται την ιστορία του άρρηκτου δεσμού μεταξύ της Zenith και του γαλάζιου ουρανού από το 1888. Αποδεικνύει επίσης ότι η Zenith είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία με το δικαίωμα να σχεδιάζει και να εμφανίζει προϊόντα στο καντράν των ρολογιών— μάρκες που χρησιμοποιούν αυτόν τον τεχνικό όρο αεροπορίας. Η νέα σειρά ρολογιών ZENITH PILOT συνδυάζει τα εμβληματικά χαρακτηριστικά των ρολογιών πιλότων και των οργάνων πτήσης PILOT που χρονολογούνται από τις αρχές του 1900. Προσθέτει επίσης καινοτόμες, μοναδικές λειτουργίες και αισθητικά σχέδια σε αυτή τη σειρά ρολογιών για να προσελκύσει τη νέα γενιά πιλότων. Το Spirit, κληρονομώντας το παρελθόν της προηγούμενης γενιάς ρολογιών, συνόδευσε τους πρωτοπόρους της αεροπορίας καθώς περιπλανήθηκαν στον ουρανό και, ταυτόχρονα, σηματοδότησε την αρχή της επόμενης συναρπαστικής περιπέτειας.