Πώς Να Συντηρήσετε Σωστά Πολυτελές Pεπλίκα Ρολόγια

Πολλοί συλλέκτες ρολογιών έχουν ένα κοινό πρόβλημα: πώς να φροντίζουν σωστά πολλά ακριβά pεπλίκα ρολόγια. Αυτά τα ρολόγια είναι ακριβά. εάν αποτύχουν λόγω ακατάλληλης καθημερινής συντήρησης, είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα. Ο ακόλουθος συντάκτης συνοψίζει μερικές συμβουλές για τη διατήρηση ακριβών ρολογιών, ελπίζοντας να σας βοηθήσει.

Pεπλίκα ρολόγια καθημερινή συντήρηση

1.Το πρόβλημα της σφράγισης ρολογιών:

Τα περισσότερα pεπλίκα ρολόγια είναι αδιάβροχα, όπως 30M, 50M, 100M κλπ. Υπάρχει και ένα μέρος της νότας που δεν είναι αδιάβροχο. Αν και σημειώνεται είναι αδιάβροχο ρολόι, αλλά απολύτως δεν μπορεί να φορέσει για να λάβει μια σάουνα και ζεστό μπάνιο, επειδή το κρύο μαξιλάρι συρρικνώνεται, ζεστός αέρας στη σφραγισμένη σακούλα, δεν μπορεί να βγει, με αποτέλεσμα η ομίχλη να μην είναι έγκαιρη θεραπεία, με αποτέλεσμα τη διάβρωση, τη σκουριά, έτσι οι άνθρωποι μπορούν να φορούν το ρολόι μόνο υπό κανονικές συνθήκες. Το αδιάβροχο ρολόι εξαρτάται κυρίως από μερικούς μικρούς δακτυλίους από καουτσούκ. ένας μακροχρόνιος ελαστικός δακτύλιος θα γεράσει και θα χάσει την ελαστικότητά του μετά από ένα κενό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εισαγωγή νερού και αέρα, επομένως αντικαθιστάτε τακτικά τον ελαστικό δακτύλιο στεγανοποίησης για να εξασφαλίσετε ένα αδιάβροχο ρολόι.

2.Pεπλίκα ρολόγια προβλήματα μηχανικής λειτουργίας:

Τα διάσημα ρολόγια είναι γενικά μηχανικά pεπλίκα ρολόγια που βασίζονται σε γρανάζια για να λειτουργήσουν. Το ρολόι θα υποδεικνύει πόσα διαμάντια υπάρχουν στο ρολόι. Αυτός ο αριθμός διαμαντιών δεν σημαίνει πόσα διαμάντια έχει το ρολόι, αλλά πόσοι άξονες γραναζιών έχουν τρυπηθεί στο ρολόι. Τα τεχνητά διαμάντια το αντικαθιστούν γενικά επειδή είναι ανθεκτικά στη φθορά. όσο περισσότερες τρύπες στο ρολόι, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής του. Ωστόσο, τα γρανάζια του ρολογιού δεν μπορούν να υποστούν επεξεργασία με σκληρά υλικά όπως π.χ.
διαμάντια. Μπορεί να κατασκευαστεί μόνο από χάλυβα ως άξονας. Όσο μικρότερο είναι το ρολόι, τόσο πιο λεπτός είναι ο άξονας. Ο αριθμός των δεκάδων χιλιάδων στροφών ανά ημέρα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη μικροσκοπική ποσότητα στην οπή διάτρησης. Λάδι για μείωση της φθοράς, μόλις στεγνώσει το λάδι, ο άξονας είναι σε ξηρή φθορά και μετά από μερικά χρόνια, θα έρθει η διάρκεια ζωής αυτού του ρολογιού.

3.Συντήρηση εμφάνισης:

Η εμφάνιση των διάσημων ρολογιών είναι γενικά κατασκευασμένη από χρυσό Κ, πλατίνα Κ και δέρμα ζώων υψηλής ποιότητας. Αν και η κύρια πρώτη ύλη του χρυσού Κ είναι ο χρυσός, ο ιδρώτας στα χέρια των ανθρώπων είναι όξινος και διαβρώνεται από τον αέρα. Δεν θα είναι τόσο όμορφο όταν είναι καινούργιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας συχνό καθάρισμα και γυάλισμα για να διατηρήσει το διάσημο ρολόι καινούργιο. Εάν είναι λευκός χρυσός Κ, το ασημί-λευκό στρώμα στο εξωτερικό θα φθαρεί με την πάροδο του χρόνου και ο χρυσός μέσα θα εκτεθεί, επομένως δεν θα είναι τόσο λευκό όσο πριν. Για να μην αναφέρουμε το δερμάτινο λουρί, η διάβρωση των λεκέδων ιδρώτα θα προκαλέσει τη σκλήρυνση και το πρόωρο ράγισμα της ζώνης. Η τακτική συντήρηση θα πρέπει να αποφεύγει τη χρήση ρολογιού με ζώνη κατά τη διάρκεια περιόδων με εφίδρωση και βροχή. Εάν το ρολόι είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, συχνά γυαλίζεται και ανακαινίζεται για να αντικατοπτρίζει καλύτερα την αξία του.

Pεπλίκα ρολόγια eπαγγελματική συντήρηση

Ως ρολόι πολυτελείας, συνιστάται η τακτική επαγγελματική συντήρηση εκτός από την καθημερινή φροντίδα. Γενικά, τα μηχανικά pεπλίκα ρολόγια πρέπει να συντηρούνται μία φορά στα 2-3 χρόνια σε καθημερινή χρήση, να καθαρίζονται, να λαδώνονται και να δοκιμάζονται και να ρυθμίζονται. Τα ρολόγια χαλαζία πρέπει να αντικαθιστούν την μπαταρία κάθε δύο χρόνια και να διατηρούν την κίνησή τους.

Οι διάσημοι τεχνικοί του κέντρου επισκευής ρολογιών δίνουν την τιμή συντήρησης του ρολογιού μετά από δοκιμή. Δεν νομίζω ότι η τιμή είναι παράλογη. Η δομή πολλών ρολογιών το καθορίζει και η διατήρηση των κινήσεων ρολογιών διαφορετικών εμπορικών σημάτων είναι επίσης άλλο. Η φροντίδα της γενικής κίνησης ρολογιών υψηλής ποιότητας κυμαίνεται από 300-3000 και η ώρα είναι γενικά μία εργάσιμη ημέρα. Φυσικά, δεν αποκλείει ορισμένα ρολόγια να πρέπει να επιστραφούν στο αρχικό εργοστάσιο για συντήρηση. Η τιμή συντήρησης ενός ρολογιού χαλαζία είναι 3-500 γιουάν.

Η επαγγελματική συντήρηση περιλαμβάνει γενικά:

 • Αποσυναρμολογήστε το ρολόι και ελέγξτε όλα τα μέρη
 • Καθαρίστε και αντικαταστήστε τα βασικά μέρη κίνησης
 • Λάδι και ρυθμίστε
 • Αντικαταστήστε την κορώνα εάν χρειάζεται
 • Αντικατάσταση της σύνδεσης στεφάνης
 • Αντικατάσταση του συνδετήρα πίσω
 • Συνήθης ποιοτικός έλεγχος

Προτεινόμενος χρόνος για επαγγελματική συντήρηση μεμονωμένων ακριβών ρολογιών μάρκας:

 • Patek Philippe: Οι πελάτες πλένουν και ανεφοδιάζουν τα ρολόγια τους κάθε 3~5 χρόνια. Το όριο συντήρησης για ένα απλό, λειτουργικό ρολόι είναι περίπου 6.000 γιουάν και αυτή η τιμή δεν περιλαμβάνει το κόστος στίλβωσης του ιμάντα, το οποίο κοστίζει πάνω από 1.000 γιουάν.
 • Cartier: Συνιστάται να πηγαίνετε στο κέντρο εξυπηρέτησης μετά την πώληση της Cartier για να ελέγχετε το ρολόι κάθε πέντε χρόνια. Η συντήρηση περιλαμβάνει καθαρισμό κίνησης, αντικατάσταση αδιάβροχου ελαστικού δακτυλίου κ.λπ. Τα προϊόντα με δερμάτινο λουράκι ξεκινούν από 3.000 γιουάν και τα μεταλλικά λουριά θα είναι πιο ακριβά λόγω ανακαίνισης, γυαλίσματος και συντήρησης.
 • Rolex: Συνιστάται η συντήρηση κάθε τέσσερα χρόνια. Το τέλος συντήρησης εξαρτάται από διαφορετικά στυλ. Η τιμή είναι περίπου 1000~3000 γιουάν.
 • Omega: Οι πελάτες απολαμβάνουν γενικά 2 χρόνια εγγύηση μετά την αγορά ενός ρολογιού. Η περίοδος τακτικής συντήρησης είναι συνήθως κάθε 4~5 χρόνια. Συνιστάται στους πελάτες τακτικά ναke ένα χρόνο ή μισό χρόνο για να δοκιμάσετε μια φορά. Αλλά για τη φροντίδα της προσφοράς, ο άλλος επέμεινε ότι οι άνθρωποι πρέπει να δοκιμάσουν την τιμή για να παρέχουν το θεωρητικό κόστος συντήρησης και την τιμή του ρολογιού σε μια ορισμένη αναλογία.